ostalo

Kapunova prejela srebrni grb

Na proslavi ob prazniku Občine Laško, so bila podeljena najvišja občinska priznanja. Naša krajanka Jelka Kapun je prejela srebrni grb, za dolgoletno predano delo na kulturnem, humanitarnem in vzgojno izobraževalnem področju.

Jelka Kapun je pomembna soustvarjalka življenja v Rimskih Toplicah in občini Laško. Kot dolgoletna vodja Vrtca je uspešno pripravljala mlade Rimljane in tudi Laščane na osnovno šolo ter vodila plesne aktivnosti. Postala je mentorica in predavateljica plesne vzgoje za mnoge vzgojiteljice in vzgojitelje po Sloveniji ter je tudi avtorica dveh brošur na to temo. Kot predsednica KS Rimske Toplice je prispevala k razvoju kraja, organizirala uspešno prireditev Človek človeku in sodelovala pri obuditvi Rimskih Term. Aktivno se je vključila v reševanje problemov v zvezi Zdravstvene postaje Rimske Toplice in prostovoljno sodeluje pri Društvu Sožitje ter Rdečem Križu, kjer pomaga ljudem v stiski.

Od leta 1977 je povezana z življenjem kraja. Zadnjih 19 let je podpredsednica KD Anton Aškerc Rimske Toplice, kjer skrbi za kulturo in organizacijo dogodkov. Jelka Kapun je s svojo predanostjo in vztrajnostjo pomembno prispevala k oblikovanju življenja v kraju.

Jelka, čestitamo! 🙏🏻

Kristalni grb Občine Laško je romal v roke našim, zdaj čudovitim srednješolcem.