Turistično društvo Rimske Toplice

Odbojka na mivki se mora vrniti v Rimske Toplice

Turistično društvo Rimske Toplice, po lanskoletni poplavi, vlaga izjemen napor v vrnitev odbojke na mivki, v Rimske Toplice. Društvu lahko z donacijo pomagate že v tem trenutku. Podatki za nakazilo sredstev za obnovo odbojkarskih igrišč v Rimskih Toplicah:

Turistično društvo Rimske Toplice
TRR: SI56 0400 1004 8655 092
Sklic: SI00-7851
Namen: Donacija 2023

Tokrat objavljamo zapis Tilna Seliškarja.

Rimske Toplice in zgodovina odbojke na mivki

Odbojka na mivki ima v Rimskih Toplicah lepo in dolgo zgodovino. Odmevnejši zgodovinski dogodek, ki zaznamuje začetke odbojke na mivki v Rimskih Toplicah je organizacija Amilijinega turnirja v letu 2009, sklop Slovenia Beach Tour, s sestrami Fabjan kot glavnimi protoganistkami.

Odmevni rekreativni turnirji odbojke na mivki v Rimskih Toplicah

Po rahlem zatišju organizacije turnirjev v Rimskih Toplicah med leti 2012 in 2018, ko so se organizirali predvsem turnirji lokalne narave, je leta 2018 zapihal svež veter zagona. Z organizacijo prvega dvodnevnega turnirja, leta 2018, so se Rimske Toplice postavile na zemljevid ljubiteljev rekreativne odbojke na mivki v Sloveniji in bližnji tujini. Turnirja moških in ženskih dvojk, ki poteka tradicionalno prvi soboto junija in s turnirjem mešanih trojk, ki poteka tradicionalno prvo nedeljo junija, se je v seriji vsakoletnih turnirjev do leta 2023 udeležilo skupno že preko 400 igralcev in igralk iz Slovenije in tujine.

Na krilih pomladnega turnirja, se je leta 2021 pričela organizacija eno dnevnega jesenskega turnirja Slovo poletju, katerega se rekreativne igralke in igralci prav tako z veseljem udeležujejo. Žal se je tradicija organizacije prekinila zaradi poplav 2023.

Kot pravijo, “v Rimskih je res fejst”, kjer igralkam in igralcem iz širne Slovenije dajejo igrišča, turnirji in celotna okolica ter spremljevalna ponudba, res veliko. Veliko lepega in veliko prijetnega.

Neljubi dogodek ogroža prihodnost odbojke na mivki v Rimskih Toplicah

V poplavah, avgusta 2023, so bila igrišča za odbojko na mivki v Rimskih Toplicah katastrofalno prizadeta. Igrišča so bila povsem uničena in so trenutno v stanju, ki bi marsikomu dala občutek ne povsem svetle prihodnosti za odbojko na mivki v Rimskih Toplicah.

Odbojka na mivki v Rimskih Toplicah bo!

Z željo skupnosti in dobro voljo posameznikov bomo odbojko na mivki vrnili v Rimske Toplice. S pomočjo AGM Nemec in ostalih lokalnih podjetnikov smo že organizirali več akcij, v katerih smo prostor, kjer bo ponovno stalo igrišče, očistili in pripravili za ponovno izgradnjo igrišč. Na igrišču moramo povsem na novo urediti celotno ograjo okoli igrišča, urediti drenažni sloj igrišča z odvodnjavanjem, položiti nov geotextil, postaviti nove stebre za odbojkarsko mrežo in za sladek konec, dobaviti 300 kubičnih metrov mivke. Finančni vložek ni majhen, nasprotno, definiral bi ga kot ogromnega (op.p.).

Uspelo nam bo, mora nam uspeti.

Skupaj vrnimo prostor za veselje, šport in zabavo v Rimske Toplice

Na vse vas se obračamo s ponižno prošnjo po pomoči v obliki finančnih prispevkov. Hvaležni bomo za vsak prispevek, ki ga bomo v celoti namenili za obnovo. Vsak evro šteje in vsak evro nam pomaga k uresničitvi cilja povrnitve odbojkarskih igrišč v Rimske Toplice. Naša srčna želja je organizirati turnir Aqua Roma Beach Weekend tudi v letu 2024 – 8. junij 2024.

Tradicijo je potrebno ohranjati, igrišča za dobojko na mivki moramo urediti. Pomagaj nam tudi ti!